تبلیغات
گروه شیمی منطقه ۱۵ تهران - آموزش تصویری مطالب شیمی سال اول

گروه شیمی منطقه ۱۵ تهران

اخبار و اطلاعات و تازه هااز گروه شیمی منطقه ۱۵ تهران

 


  توضیحات:آب تنها ماده ای است که هر سه حالت آن می تواند همزمان کنار یکدیگر وجود داشته باشد . تصویر هر سه حالت آب و ساختار مولکولی هر یک را کنار هم نشان می دهد . به حفره های توخالی در ساختار یخ توجه داشته باشید . این حفره ها ، موجب افزایش حجم یخ نسبت به آب می شوند .

  توضیحات:انحلال قند در آب در واقع جدا شدن مولکولهای قند از یکدیگر

و قرار گرفتن آنها بین مولکولهای آب است . بنابراین در اطراف قطعه قند

غلظت از دیگر قسمتهای آب بیشتر می شود و طبق قانون انتشار ،

مولکولها از جایی که غلظت بیشتر دارند به جایی که غلظت کمتر دارند

پخش میشوند . در نتیجه بمرور قند در آب حل شده و بصورت یکنواخت درون

محلول پراکنده می شود . تصویر حل شدن قند در آب را نشان می دهد .

در زیر قطعه قند غلظت بیشتر از دیگر قسمتهای آب است و موجب ایجاد حالت

موج مانندی شده است . علت ایجاد این حالت شکست نور است .

میزان شکست نور در قسمتهای مختلف محلول که غلظت متفاوت دارند

فرق می کند ، بنابراین حالت موج مانندی اطراف قطعه قند مشاهده می شود .

وقتی که قند بطور کامل در آب حل شده و پراکنده شود ، این حالت دیگر

مشاهده نخواهد شد ، زیرا غلظت محلول در تمام قسمتهای آن یکنواخت

می شود.


 


توضیحات:یکی از ویژگیهای منحصر به فرد آب ، افزایش حجم آن هنگام انجماد

است . بطوریکه حجم ، جرم معینی یخ از حجم همان جرم آب بیشتر است ،

در نتیجه چگالی یخ از چگالی آب کمتر شده و روی آب شناور میشود.

در مورد دیگر مواد وضعیت عادی بوده و با کاهش دما و انجماد ، حجم آنها

کاهش می یابد ، لذا چگالی آنها در حالت جامد بیشتر از حالت مایع است

و در مایع خود فرو می روند . تصویر دو بشر محتوی آب و بنزن را نشان

می دهد که در دو حالت جامد و مایع قرار دارند : بشر سمت چپ محتوی

آب است که چند قطعه یخ در آن قرار گرفته و یخ روی آب شناور شده است .

بشر سمت راست محتوی بنزن است که چند قطعه بنزن جامد در آن قرار

گرفته و بنزن جامد در بنزن مایع فرو رفته است .



  توضیحات:کربن دی اکسید نقطه ذوب و جوش پایینی داشته و در دمای

معمولی به حالت گاز است . ولی میتوان آنرا تحت فشار و سرما به حالت

مایع و جامد درآورد . به کربن دی اکسید جامد ، یخ خشک نیز گفته میشود .

یخ خشک ظاهری مانند یخ داشته و خیلی سرد است و بسرعت تصعید میشود

تصویر مقداری یخ خشک را نشان میدهد که در شرایط معمولی قرار گرفته است

و در حال تصعید شدن است .



  توضیحات:مولکولهای آب در حالت مایع ساختار منظمی نداشته و می توانند

نسبت به یکدیگر جابجا شوند ، ولی در حالت جامد (یخ) مولکولها بطور منظم

در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و نمی توانند نسبت به هم جابجا شوند .

از طرفی هنگام انجماد ، مولکولهای آب نسبت به یکدیگر طوری قرار می گیرند

که بین آنها حفره های تو خالی ایجاد می شود و موجب افزایش حجم یخ نسبت

به آب می شود ، در نتیجه چگالی یخ از آب کمتر شده و روی آب شناور میگردد .

تصویر ساختار بلوری یخ و ساختار مولکولی آب را نشان می دهد که قطعه یخ

روی آب شناور شده است .

همچنین مشاهده میشود در یخ مولکولها بطور منظم کنار یکدیگر قرار گرفته اند

ولی در آب مولکولها ساختار منظمی ندارند .

 



 



  توضیحات:هنگامی که مایعی درون یک ظرف قرار می گیرد بین مولکولهای مایع

و اتمهای دیواره ظرف نیروی جاذبه بوجود می آید ، اگر این نیروهای جاذبه نسبتا

قوی باشد، مایع قدری در دیواره ها به سمت بالا حرکت می کند ، در نتیجه

سطح مایع در کناره ها قدری بالاتر قرار گرفته و بصورت مقعر در می آید ، ولی

اگر نیروی جاذبه قوی بین مولکولهای مایع و اتمهای دیواره ظرف تشکیل نشود

سطح مایع درون ظرف ، بصورت محدب قرار خواهد گرفت . تصویر دو لوله آزمایش

محتوی آب ( سمت چپ ) و جیوه ( سمت راست ) را نشان می دهد :در

ساختار شیشه اتمهای سیلیسیم و اکسیژن وجود دارند ، لذا بین

مولکولهای آب و اتمهای اکسیژن شیشه نیروهای جاذبه نسبتا قوی ایجاد شده و

سطح آب بصورت مقعر درمی آید . ولی بین اتمهای جیوه و سطح شیشه نیروی

جاذبه نسبتا قوی ایجاد نمیشود و سطح جیوه بصورت محدب در می آید .

 هرچه قطر داخلی لوله کمتر باشد ، سطح مایع بیشتر بصورت محدب یا

مقعر در می آید . #- می توان گفت کشش سطحی جیوه از آب بیشتر است

و اتمهای جیوه بیشتر به سمت داخل مایع کشیده می شوند . هنگامی که

مقدار کمی جیوه روی سطحی ریخته شود بصورت قطرات کروی شکلی در

می آیند .


 

منبع : www.chempic.com




گروه شیمی منطقه ۱۵


آخرین پست ها


آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :